Català / Español  ·  TEL. 937 255 680 · EMAIL direccio@col-jesus-salvador.net
Català / Español  · 

Escola

Història


CENT ANYS D'HISTÒRIA


El Col·legi Jesús Salvador pertany a la Congregació de les Carmelites Tereses de Sant Josep i va celebrar el seu centenari durant el curs 2002-2003.

Corria l'any 1900 quan la congregació va rebre l'edifici com a herència d'una dona vídua sense fills resident a Sabadell, que va fer aquesta donació amb la condició que la congregació utilitzés aquells diners per obrir una casa destinada a finalitats benèfiques.

La mare Teresa Guasch va acceptar de bon grat la donació perquè podia continuar la seva tasca d'ajuda als nens i nenes més necessitats a la ciutat de Sabadell i el 2 de juny de 1902 va tenir lloc la inauguració del centre amb el nom que encara conserva, Jesús Salvador.

L'escola va començar sent una escola que acollia i educava nens orfes sense recursos i els hi proporcionava una educació molt similar a les de les classes benestants.

Amb el pas dels anys l'escola es va anar adaptant a les situacions socials que esdevenien; va ser "casa-cuna" per a que totes aquelles mares treballadores de principis de segle que no tenien amb qui deixar els seus fills i havien d'anar a treballar a les fàbriques tèxtils. A més, oferien règim d'internat i també va oferir formació per adolescents que no havien pogut estudiar.

I amb el temps, va anar creixent i es va convertir en el que és ara, una gran escola però sempre mantenint el carisma i esdevenint tota la comunitat educativa una gran FAMÍLIA tot seguint la tasca que va començar la mare Teresa i obrint les portes a tots els nens i nenes per educar-los i estimar-los.

 

Vincles d'interès