Català / Español  ·  TEL. 937 255 680 · EMAIL administracio@col-jesus-salvador.net
Català / Español  · 

Projectes

Suport Vital Bàsic


En el transcurs del mes de Febrer d'aquest 2019, dins del marc de formació continuada del Departament d'Educació de Catalunya, s'ha impartit el curs de "Formació en Suport Vital Bàsic amb desfibril·lador extern automàtic (DEA)".
El curs va ser impartit per docents del centre català de ressuscitació (CCR) i hi van participar 111 professors de 51 centres educatius del Vallès Occidental.
Les sessions formatives de 15 hores va consistir en tres sessions:
Una primera sessió teòrica on es van repassar els algoritmes d'actuació davant una emergència amb parada cardiorespiratòria.
Una segona sessió pràctica on es van poder realitzar les maniobres de ventilació i compressió de qualitat fent servir material específic a més de donar eines d'actuació davant de casos d'ennuegament que poden succeir en el nostre àmbit.
Una tercera sessió on es va presentar el pla estratègic d'aplicació metodològica necessària per ensenyar als nens durant tot el seu procés acadèmic (des de P3 fins 4t d'ESO) com actuar davant una mort sobtada d'una forma automatitzada i perdurable en el temps.
Una vegada rebuda aquesta formació, el departament d'Educació Física de la nostra escola, conjuntament amb l'assignatura optativa de primers auxilis impartida a 4rt d'ESO, establiran un pla transversal d'actuació per aplicar aquest programa, que entenem donarà les eines necessàries als nostres alumnes per enfrontar-se a una emergència.

Vincles d'interès