forex trading logo

GlobalBasquet

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB "GLOBAL BÀSQUET"     El col·legi Jesús Salva dor ha...

Projecte Pausa

Al principi de curs ens vam plantejar el repte de fer l’escola un lloc on el silenci ben aplicat prengués un paper rellevant, i &eacut...

Acte Inici de Curs 2017

Comencem un nou curs i dins dels actes preparats per aquest 2017 - 2018 hem iniciat l'acte d'inici de curs del centenari de la mort de Tere...

Centenari Mare Teresa Guasch

CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DE LA MARE TERESA GUASCH   El 15 de desembre de 2016 és la data de l’apertura de la celeb...

Robòtica Educativa

  A l'Escola Jesús Salvador, creiem que la Robòtica és el present i futur dels nostres alumnes i no podem de...

 • GlobalBasquet

 • Jornada de Portes Obertes

 • Projecte Pausa

 • Acte Inici de Curs 2017

 • Centenari Mare Teresa Guasch

 • Robòtica Educativa

escola cristiana  Cambridge English Generalitat de Catalunya Sabadell Agenda 21 clickedu 

Accesos Directes

 

A la Llar d'Infants Menu Mensual

Login a clickedu

  Nom d'usuari  
  Contrasenya   
 
   
 

No puc accedir

Segueix-nos i participa

Canal TV      

Canal Youtube

Lema del curs

Parlem de...

Llegir per créixer

La importància del joc

Tria escola

Fins quan la pipa?

Ús del whatsapp

Parlem de... - Els gelos a la infància Imprimir E-mail
Sábado, 19 de Marzo de 2016 00:00
Indice del artículo
Parlem de...
Ús del whatsapp
Els gelos a la infància
Todas las páginas

El passat dijous 19 de novembre vàrem tenir a l’escola la xerrada de pares a càrrec de la Nuria Ribera dins del programa Tàndem família i escola amb col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

El que es va tractar en aquesta xerrada, va ser molt interessant i a continuació us en fem cinc cèntims per donar-vos una referència per a la reflexió sobre aquest tema.

La Psicòloga i formadora, Núria Ribera, destaca que els nens necessiten interactuar i relacionar-se per naturalesa. També destaca que són egocèntrics, que tenen sentiments, però els costa saber posar nom a aquestes sensacions i expariències. Com expressar i transmetre el que senten?

Els infants i adolescents necessiten que els adults els ajudem a posar nom a les emocions i saber-les gestionar. Els nens i les nenes també saben que els altres també poden tenir intencions. Saben que poden ajudar i que també poden molestar als altres  i aquest  altres poden reaccionar.

A mida que els infants van creixent, van agafant diferents rols. Es per això que ens trobem que no es comporten igual a casa que a l’escola, amb els avis o els amics. Així doncs, van canviant els rols segons on i amb qui estan.

Els més petits tenen reaccions que a vegades no les poden controlar i l'adolescent reaccionen transgredint les normes.

La capacitat que tenen els infants de resoldre els conflictes té molt a veure amb els models que tenen i experimenten a casa i a l’escola, els dos àmbits més importants en la vida dels infants.

Els adults hem d’ajudar a canviar aquestes situacions. La Núria ens va donar algunes pautes.

 • Cal relativitzar les coses i deixar espai als nens per parlar. Hem de buscar moments per relacionar-nos amb ells, sense estressar-nos ni donar-los pressa. Moltes vegades no els donem el temps necessari per interactuar amb ells o parlar perquè prioritzem altres coses rutinàries. Els adults en alguns casos hem de baixar l’exigència del dia a dia per escoltar-los i entendre què ens volen dir adequant les situacions que ens expressen a les paraules que fan servir.
 • Hem de ser empàtics amb ells. Per ser empàtic hem de demostrar i experimentar l’empatia.
 • Donar espais on puguin fer lliurement el que volen. És en aquest moments on surten els conflictes, observar-los a distància i intervenir-hi donan-los pautes i recursos basats en aquesta empatia i tolerància a les diferències. També ens va comentar en aquest punt que ells han de conèixer les normes i límits que els ajudaran a l'autogestió d'aquest conflictes.
 • Davant dels "conflictes" entre els infants, els adults ens posicionen amb una banda o una altra, és motiu també de gelosia. Hem d’evitar posicionar-nos davant un conflicte entre iguals ja a vegades podem fomentar la gelosia entre les dues parts i provocar més conflictes o rivalitat.
 • Hem d’ajudar als infants verbalitzat i descriure el seu estat d’ànim. Elogiar-lo i renyar-lo de manera equilibrada l'ajudarà a verbalitzar moltes de les sensacions que, des d'un principi, no sap com expressar.
 • També va insistir que davant un nou "conflicte" no hem de deixar mai que surtin conflictes passats. Última actualización el Lunes, 06 de Febrero de 2017 16:19
 


Col·legi Jesús Salvador · Telèfon: 937 25 56 80 · Fax 937 27 81 81 · C/ D'Àngel Guimerà, 16