forex trading logo

Marxa Solidària

      {slider=VIII MARXA SOLIDÀRIA} Malgrat les inclemencies i inconvenients, volem agrair la parti...

Casal D'estiu

  CASAL D'ESTIU 2018   El dijous 12 d’abril a les 17:45 hores hi haurà la reunió del CASAL D&rsq...

Video Jornada Portes Obertes

Si no vas poder assistir a la Jornada de Portes Obertes del dia 3 de març de 2018, et deixem aquí una mostra de com és la nost...

Ús xarxes socials

Benvolgudes famílies, Aquest cop dins del nostre Projecte d’Escola de Pares us volem parlar de les Xarxes Socials i internet, un e...

Segueix l'actualitat

El col·legi ha ampliat la seva presència a les xarxes socials. Aquest cop podreu seguir les activitats amb imatges des de INSTAG...

Dia de la Pau

  DIA DE LA PAU Avui al pati del col·legi hem celebrat el dia escolar de la Pau. Un acte on ens hem trobat tots junts per ...

 • Marxa Solidària

 • Casal D'estiu

 • Video Jornada Portes Obertes

 • Ús xarxes socials

 • Segueix l'actualitat

 • Dia de la Pau

escola cristiana  Cambridge English Generalitat de Catalunya Sabadell Agenda 21 clickedu 

Accesos Directes

 

A la Llar d'Infants Menu Mensual

Login a clickedu

  Nom d'usuari  
  Contrasenya   
 
   
 

No puc accedir

Segueix-nos i participa

Canal TV        Resultado de imagen de instagrm

Canal Youtube

Lema del curs

Parlem de...

Xaxes Socials

Llegir per créixer

La importància del joc

Tria escola

Fins quan la pipa?

Ús del whatsapp

Parlem de... - Els gelos a la infància Imprimir E-mail
Sábado, 19 de Marzo de 2016 00:00
Indice del artículo
Parlem de...
Ús del whatsapp
Els gelos a la infància
Todas las páginas

El passat dijous 19 de novembre vàrem tenir a l’escola la xerrada de pares a càrrec de la Nuria Ribera dins del programa Tàndem família i escola amb col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

El que es va tractar en aquesta xerrada, va ser molt interessant i a continuació us en fem cinc cèntims per donar-vos una referència per a la reflexió sobre aquest tema.

La Psicòloga i formadora, Núria Ribera, destaca que els nens necessiten interactuar i relacionar-se per naturalesa. També destaca que són egocèntrics, que tenen sentiments, però els costa saber posar nom a aquestes sensacions i expariències. Com expressar i transmetre el que senten?

Els infants i adolescents necessiten que els adults els ajudem a posar nom a les emocions i saber-les gestionar. Els nens i les nenes també saben que els altres també poden tenir intencions. Saben que poden ajudar i que també poden molestar als altres  i aquest  altres poden reaccionar.

A mida que els infants van creixent, van agafant diferents rols. Es per això que ens trobem que no es comporten igual a casa que a l’escola, amb els avis o els amics. Així doncs, van canviant els rols segons on i amb qui estan.

Els més petits tenen reaccions que a vegades no les poden controlar i l'adolescent reaccionen transgredint les normes.

La capacitat que tenen els infants de resoldre els conflictes té molt a veure amb els models que tenen i experimenten a casa i a l’escola, els dos àmbits més importants en la vida dels infants.

Els adults hem d’ajudar a canviar aquestes situacions. La Núria ens va donar algunes pautes.

 • Cal relativitzar les coses i deixar espai als nens per parlar. Hem de buscar moments per relacionar-nos amb ells, sense estressar-nos ni donar-los pressa. Moltes vegades no els donem el temps necessari per interactuar amb ells o parlar perquè prioritzem altres coses rutinàries. Els adults en alguns casos hem de baixar l’exigència del dia a dia per escoltar-los i entendre què ens volen dir adequant les situacions que ens expressen a les paraules que fan servir.
 • Hem de ser empàtics amb ells. Per ser empàtic hem de demostrar i experimentar l’empatia.
 • Donar espais on puguin fer lliurement el que volen. És en aquest moments on surten els conflictes, observar-los a distància i intervenir-hi donan-los pautes i recursos basats en aquesta empatia i tolerància a les diferències. També ens va comentar en aquest punt que ells han de conèixer les normes i límits que els ajudaran a l'autogestió d'aquest conflictes.
 • Davant dels "conflictes" entre els infants, els adults ens posicionen amb una banda o una altra, és motiu també de gelosia. Hem d’evitar posicionar-nos davant un conflicte entre iguals ja a vegades podem fomentar la gelosia entre les dues parts i provocar més conflictes o rivalitat.
 • Hem d’ajudar als infants verbalitzat i descriure el seu estat d’ànim. Elogiar-lo i renyar-lo de manera equilibrada l'ajudarà a verbalitzar moltes de les sensacions que, des d'un principi, no sap com expressar.
 • També va insistir que davant un nou "conflicte" no hem de deixar mai que surtin conflictes passats. Última actualización el Viernes, 06 de Abril de 2018 16:27
 


Col·legi Jesús Salvador · Telèfon: 937 25 56 80 · Fax 937 27 81 81 · C/ D'Àngel Guimerà, 16